Category Archives: Матері в молитві.

           27 –  29 Жовтня 2017р.
               День зосередження:
«Покликання жінки в родині та суспільстві.»
Початокimages

27 Жовтня (п’ятниця)

18.00 – Служба Божа.

–          Після служби – 30 хв. Адорація (Молитва)

 

28 Жовтня (субота) – Свято Свв.Симона та Юди Тадея Апостолів

14.00 – Адорація (Молитва)

14.30 –  Конференція.

Коронка до Божого Милосердя.

Чай, спілкування.

(в катехитичному залі Св. Йоана Павла ІІ на території костелу)

16.30 – Ділення, свідоцтва.

17.00 – Праця в групах. (Слово Боже на дану тему)

18.00 – Служба Божа. Підсумовуюча проповідь.

 

Закінчення

29 Жовтня (неділя)

8.30 – Служба Божа.

Адорація. (Молитва)

ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ ВЕРБИЦІ

 

ПОХОДЖЕННЯ, ЗНАЧЕННЯ ТА ДІЄВІСТЬ ВЕРБИЦІ

images

 

Діва Марія, як Мати Ісуса Христа, гідна всіля­кого вшанування, і саме тому християни з дав­ніх-давен вітають її словами архангела Гавриїла: Радуйся, благодаті повна!Господь з Тобою! (тоб­то радуйся, повна благодаті).

До цих слів як правило додавали інші, вимов­лені св. Єлизаветою (матір’ю Йоана Хрестителя, пророка й предтечі Месії), коли Марія, її родич­ка, прийшла до неї у відвідини. Завдяки надпри­родному видінню знаючи, що Вона буде Матір’ю Бога, св. Єлизавета зустріла її, кажучи: Благо­словенна Ти між жінками і благословенний плід лона Твого.

Зі свого боку, Церква приєднала слова: Ісус, -після лона Твого, та Маріє – після Радуйся.

У XII столітті все більше поширюється вжи­вання першої частини Радуйся, Маріє, а вже в на­ступному столітті настоятелі релігійних орденів радили ченцям відмовляти її.

У XIV столітті було започатковано приєд­нання прохання: Свята Маріє, Мати Божа, молись за нас грішних, нині і в годину смерті нашої. Амінь.

У 1568 році Папа Римський, св. Пій V, затвер­див цю додаткову частину, оголошуючи Рим­ський Бревіарій (збірник молитов і читань, при­значений для щоденного молебня священиків), і ухвалив, що на початку кожної літургічної годи­ни Бревіарія, після Отче наш…, слід також від­мовляти Радуйся, Маріє…

 

АНГЕЛЬСЬКЕ ПРИВІТАННЯ Оскільки слова архангела Гавриїла являють со­бою первинну основу, до якої долучали різні еле­менти, що нині є складовими молитви Радуйся, Маріє…, – цю молитву називають Ангельським привітанням.

 

ВІДНОВЛЕННЯ РАДОСТІ БЛАГОВІЩЕННЯ Радуйся, Маріє… – це найбільш піднесене вітан­ня Пресвятої Богородиці, найдовершеніше про­славлення, яким ми можемо до Неї звернутися, оскільки складається зі слів, що ними сам Бог надихнув Його посланця, архангела Гавриїла.

У світлі доброї новини (грецькою: evanghelion) про пришестя Спасителя, яку сповістив їй ангел, радості Марії не було меж. Саме тому християни вважали, що кожне повторене ними Радуйся, Ма­ріє…, буде почуте Пресвятою Дівою як відлуння тих радощів і, приєднуючись до цього почуття, охо­че та багаторазово промовляли слова цієї молитви.

Це марійне привітання, як правило, супрово­джується падінням навколішки, щоб краще виразити значення слова Ave, яке означає вітаю Тебе. Наприклад про Людовика Святого, короля Франції, який правив у 1226-1270 рр. згадується, що він мав звичку щоденно промовляти 50 Ра­дуйся, Маріє…, стоячи на колінах або підводя­чись при кожній молитві, яку неспішно читав.

 

ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ ВЕРБИЦІ

З часом, прийнявся звичай одноразового читан­ня 150-ти Радуйся, Маріє… Це число відповідає кількості псалмів (релігійних пісень переважно укладених царем Давидом). Оскільки 150 псал­мів складають Псалтир, аналогічно збірник 150-ти Радуйся, Маріє…, які молилися таким чином, отримав назву Псалтиря Марії. » Переглянути

Відбувся день зосередження для жінок та матерів.

 

В суботу 25 березня, саме в День Благовіщення Пресвятій Діві Марії, спільнота Матерів в молитві в Кам’янці Подільському, переживала свій день зосередження, під проводом єпископа Яна  Нємца  і сестри Олени.

SDC12892

Зосередження розпочалось о 14 годині Адорацією, » Переглянути

День зосередження  для жінок та матерів.

«Відносини між чоловіком і жінкою. »

            24 -26 березня 2017 р.

 

Сердечно запрошуємо усіх жінок.

images

(Все буде відбуватися у костелі Катедра Св. Ап. Петра і Павла) » Переглянути

Сила заступницької молитви з наполегливістю.

Постійність винагороджується

Взірцем молитви, є свята Моніка матір святого Августина, котра не покладаючи рук з наполегливістю молилась за свого сина і Господь Її вислухав.

Вона була єдиною віруючою у своїй родині і дуже прагнула, щоб її близькі теж прийшли до Бога. Особливо змушував її страждати, більше, ніж інші, один із синів. Він був розумний, захоплювався модними філософськими течіями, вів розпусне життя, любив розкіш і задоволення, навіть став батьком позашлюбної дитини. Мати розуміла що не зможе вплинути на сина інтелектуальними аргументами, і тому вирішила imagesневпинно молитися  за нього.

Пізніше ця жінка знайшла духовного наставника, святого Амбросія, що підтримував її в наполегливій молитві.  «Безсумнівно, син, на котрого вилилося стільки ваших сліз, не загине», — сказав він їй. Цей священик потім потоваришував із її сином. На відміну від інших, котрі намагалися безуспішно переконати юнака, цей священик володів даром вести дискусію. І, зрештою, завдяки прикладові цього духовного наставни­ка та його аргументам, юнак навернувся до Бога. Молитви матері, її постійність були винагороджені!

Історія святої Моніки навчає нас, що заступницька молитва не стільки залежить від нашої святості, скільки від нашої смиренності та постійності. Тому розглянемо дві притчі Ісуса Христа: про наполегли­вого друга і наполегливу вдову (див. Лк, 11,5-8; 18,1-8).

У першій притчі Христос розповідає про людину, котра пізнім ве­чором настійливо прохала про допомогу — просила хліба для свого то­вариша, що несподівано прибув здалеку. Його приятель, що вже влігся із родиною на ніч, спочатку відмовляє, але людина вперто просить про допомогу і таки домагається свого. Чоловік задовольняє прохання, можливо, дійсно відчуваючи співчуття до знайомого, а, можливо, щоб швидше позбутися настирливого прохача.

Схожа до цієї і притча про наполегливу вдову, що вимагала право­суддя від несправедливого судді. Неважко уявити, як суддя прокидався щоранку з неприємною думкою про те, що ця жінка знову прийде ви­магати справедливості. Він знає наперед усе, що вона йому скаже і що він їй на те відповість. Але, зрештою, суддя здається: «Добре, допоможу цій удові, а то вона мене дістане до живих печінок!»

У цих притчах Ісус не порівнює нашого Небесного Отця з неспра­ведливим суддею або непривітним приятелем. Ці історії зосереджені на самих проханнях, адже Христос закінчує притчу про наполегливого друга Своїм знаменитим «Просіть, і вам дасться; шукайте, і знайдете; стукайте, і вам відчинять» (Лк 11,9), а наприкінці притчі про вдову запитує: «А Бог хіба не оборонить своїх вибраних, які до нього день і ніч голосять, і чи баритиметься до них?» (Лк 18,7). » Переглянути

Матері в молитві.

“Матері в молитві”

materi_09Стримай плач свій,
Витри сльози з очей.
не загине добро, що зробили
Ми для своїх дітей.
“Вони вернуться з тих ворожих земель,
Для вас є надія знову.
Ваші діти прийдуть до ваших осель.
Це я, Господь, вам мовив”.
Єремія 31, 16

Віра сильна у Бога – це наша дорога, материнська сердечна молитва

Рух “Матері в молитві” об’єднує матерів, які збираються для спільної молитви один раз на тиждень у будь-який вибраний день, моляться не лише за своїх дітей, але за дітей усього світу, за всі українські родини, державу, владу, Церкву, священиків, краще майбутнє українського народу та духовну єдність всіх матерів.

» Переглянути