Category Archives: Думки на кожний день

” Свято Непорочно зачатої Марії стає святом для всіх нас, якщо нам з допомогою наших “так” кожний день, вдається перемогти наш егоїзм і робити щасливішим життя наших братів, дарувати їм надію, втираючи сльози дарувати трішки радості!” 

Папа Франциск

JYYcZYqwklE

Довіряти разом із Марією.

00376395

Довіряти – це означає: бути в усьому для Бога, як Марія, віддати те, що найбільш цінне.

Вона віддала свого Сина, а разом із Ним віддала саму себе, приймаючи страждання та все, що Бог її послав.

Довіряти, що біля її Серця ми будемо в безпеці на своєму шляху до Христа.

Довірити Непорочному Серцю Марії – це віддатися у неволю любові Ісуса в Марії, цє об’єднатися за її посередництвом з Євхаристійгюю Жертвою Ісуса Христа, яка для нас є постійним винагородженням Предвічному Отцю за гріхи всього людства.

Довіряти, це не обов’язково знати, розуміти,    але повністю покласти надію на Бога.

Довіра – це не одноразовий акт благочестя; це означає стати в істині та відкинути все, що не належить Богу; це покаяння, яке виражається у відмові від свого “я”, від чуттєвості, егоїзму, ліні, гріха.

 

 

Дія Святого Духа (автор невідомий – з перших століть християнства)

sxAzNnVIjqcБагатьма і різними шляхами веде Святий Дух тих, які удостоїлися стати Божими дітьми, тих, які відродилися в Святому Дусі; тих, які запросили Христа до себе, який їх освітлює і дає їм нове життя. Їх невидимим способом супроводжує благодать, а в душах їхніх царює великий мир.

Іноді вони неначе занурені в скорботу і плач по людському роду; заступаючись за всіх, вони заливаються сльозами від палаючої любові, яку мають до людства. 

Іноді навпаки – Святий Дух розпалює їх такою радістю і любов’ю, що якби це було можливо, вони носили б у своїх серцях всіх, не поділяючи на добрих і поганих.

» Переглянути

10 заповідей спокою Івана Павла ІІ

1308474638_istorii11. Саме цей день я хочу прожити, не намагаючись одразу вирішити всі життєві проблеми.
2. Саме сьогодні зважатиму на свою поведінку: буду привітним до людей, не буду критикувати, виправляти чи вдосконалювати нікого, окрім себе.
3. Саме сьогодні буду щасливим, усвідомлюючи, що я створений для щастя не тільки у вічності, але й тепер. Є лише один світ.

» Переглянути

Ніколи не дозвольте, щоб знеохочення і недовіра зацарювала у Вашому серці, ніколи! Будьте певні, що Марія скоріше чудом прийде Вам на допомогу, ніж мала б Вас покинути… 
Св. Уршуля (Заповіт VII прохання)
d03eff1a1e66210

РОЗВАЖАННЯ над ЄВАНГЕЛІЄ Мт 2, 1 – 12. Уклін мудреців зі Сходу

3562ЄВАНГЕЛІЄ

Мт 2,1-12

Уклін Мудреців зі Сходу

Коли Ісус народився у Вифлеємі Юдейськім, за днів Ірода царя, Мудреці прийшли в Єрусалим зо Сходу і спитали: «Де цар юдейський, що оце народився? Бо ми бачили Його зорю на сході й прийшли Йому поклонитись».

» Переглянути

Різдво Христове Катехеза св. Йоана Павла II

Марія і народження Ісуса

iStock_000002411404Small

Євангеліст Лука у своєму описі народження Ісуса цитує певні факти, котрі дозволяють краще зрозуміти значення цієї події. Пригадує спочатку про перепис населення, котрий відбувався з наказу Цезаря Августа; з того також приводу Йосиф „з дому і роду Давида” і Марія, його дружина, пішли „до міста Давида, що зветься Вифлеемом” (Лк 2, 4).

» Переглянути

Бруно Ферреро. Троянда також важлива

Німецький поет Рільке якийсь час жив у Парижі. Щодня дорогою до університету він разом зі своєю приятелькою француженкою переходив дуже людну вулицю.
На розі цієї вулиці сиділа вже старша жінка і просила милостиню у перехожих – завжди на тому самому місці, нерухомо, як статуя, з простягнутою рукою й опущеними до землі очима.Y7-PyQnfLKk
Рільке ніколи не давав їй милостині, а його приятелька часто знаходила для неї якийсь гріш.
Якось француженка спитала поета:
– Чому ти ніколи нічого не даєш цій бідолашній? » Переглянути

1 2