ЗОСЕРЕДЖЕННЯ І МОВЧАННЯ

СВ. МАТИ УРШУЛЯ ЛЄДУХОВСЬКА навчає нас про

ЗОСЕРЕДЖЕННЯ І МОВЧАННЯ
SDC10191

Діти мої, якщо хочете бути близько Бога, близько Вашого Ісуса, треба Вам, наскільки це можливо в нашій праці, вчитися зосереджуватись і вірно дотримуватись мовчання. Мовчання – це мир душі. Мовчіть, наскільки можете під  час Ваших занять, кажіть, що треба, але не говоріть без потреби.

Цінуйте велике мовчання — підготовку до святого Причастя.

Нехай в монастирі дбайливо дотримуються цього великого мовчання, а якщо треба говорити, то нехай це буде тихо, щоб не заважати зосередженню інших, та не відривати від Божих думок. Коли день і денна праця вже закінчилася, дзвоник закликає до мовчання тоді починається справжнє життя з Богом. Тоді, наскільки можливо, піднеси своє серце до неба, ввійди у Божий світ. Ісус Христос і Пресвята Мати, і Ангел Хоронитель, і стільки душ, які Тебе кохають, чекають Тебе. І розмовляй з мешканцями неземних країв, проси, дякуй, і довіряй кохаючому Серцю Ісуса, Серцю Марії свої турботи, острахи, надії, і радій, дихай на повні груди подихом вічності, який огорне Тебе.

О добре, дуже добре хоч на хвилинку відірватися від землі!

А протягом дня, коли зовнішня праця погли­нає Тебе, коли, часом, Ти Змушена говорити біль­ше, ніж би хотіла, і важко Тобі з’єднатися з Богом, бо мусиш думати про довірену Тобі працю, тоді старайся, щоб принаймні від часу до часу звертати серце до Господа, щоб сказати Йому, що кохаєш Його, щоб відновити добру інтенцію, що все, що робиш, робиш для того, щоб сподобатися Твоєму Ісусу, що тільки для Ісуса є ціле Твоє життя, будь-яка праця, тільки для Нього! Таке піднесення серця до Бога, хоча б від часу до часу, перемінює Твою роботу в молитву, Твоє земне життя — в надприродне і Боже.

Не думай, що відразу дійдеш до цього зосе­редження і з’єднання з Богом — о ні!

Це праця довгих років. Вранці візьми собі постанову, що протягом дня при нагоді, як, наприклад, перехо­дячи з одного місця на друге, від однієї роботи до другої, хочеш звернути серце до Бога. Під час іспиту совісті подивись, чи виконала цю постанову, і знову постановляй, проси про благодать з’єднання з Богом. Працюй, не знеохочуйся, навіть, якщо не бачиш поступів. Поволі, навіть не помітиш, що душа щораз тісніше буде з’єднана з  Богом, що Твоє життя буде щораз більше концентруватися на Христі.

Отже, старайся випрацювати це святе зосередження, уникай непотрібних розмов, уникай непотрібної цікавості. Навіщо Тобі про все знати ? Чим менше будеш знати про те, що навколо Тебе діється, тим легше Тобі підтримати зосередження.

Далі — не втручайся в справи інших — цим уникнеш багатьох тривог і зможеш спо­кійно працювати і молитися. „Ni voir, ni etre vue,ignoreret etre ignoree ” (фр.: Не бачити, бути непомітною; не знати і бути невідомою).

Щаслива душа, яка може вести таке життя! Забути про світ, передусім про себе, тихенько жити тільки для Ісуса, з Ним, в Ньому. Дійдеш до цього — до цього раю на землі — терпляче і витривало вправляючись в мовчанні і зосеред­женні!

 

 

Напишіть відгук